Eilandwonen

Eilandwonen voelt ultiem vrij. Eilandwonen bevindt zich aan de oostkant van Westergouwe. Een heel bijzondere buurt, want hier woon je in alle vrijheid op je ‘eigen’ eiland. Deze unieke buurt bestaat uit 24 schitterende waterwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen.

Mooie doorkijkjes

Een groene wandel- en fietsroute verbindt het eiland met de rest van Westergouwe. Via deze route kunnen je kinderen straks veilig naar school fietsen. Voor jou is het een handige route om bij de winkels en voorzieningen in het hart van de wijk te komen. In het midden van het eiland ligt een groenzone met speelgelegenheid. Als je hier staat, heb je een prachtig uitzicht op de Westergouweplas.

Altijd voldoende parkeerplaats

Met de auto rijd je het eiland op aan de noordwestkant. Bij de speelplaats volg je de weg naar links om vervolgens in een rustige straat te komen. Aan deze weg staan de 34 woningen van Eilandwonen. Hier komt alleen bestemmingsverkeer. De twee-onder-een-kapwoningen hebben 1 of 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. De bewoners van de waterwoningen parkeren in openbaar gebied voor de deur.

 

Architectuur geïnspireerd op de oude binnenstad

Bij Eilandwonen is de architectuur geïnspireerd op de oude binnenstad van Gouda. Dit zie je terug in de variatie van de gevels. De worden gebouwd met een gemêleerde crème, antraciet of rode steen. Alle twee-onder-een-kapwoningen hebben een gemêleerde crème gevelsteen. De begane grond van de waterwoning heeft een lichtbruine steen. Met dit gebaar zorgt de architect voor eenheid in verscheidenheid. Als je de woningen van dichtbij bekijkt, ontdek je steeds iets nieuws. De metselwerkdetails en de houten accenten en speelse erker (bij de twee-onder-een-kapwoningen) verlevendigen het beeld. Opvallend zijn de grote staande ramen bij alle woningen. Hierdoor beleef je binnen het buitenleven optimaal.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.